Go Back

Syltede grønne tomater

Kim Vinberg
Sylt dine egne grønne tomater, for en lækker snack
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 20 min
Ret Tilbehør
Antal 1 glas

Equipment

  • Målebæger
  • Vægt
  • Glas til syltning

Ingredienser
  

  • 500 gram grønne tomater
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl lagereddike
  • 250 gram Sukker

Sådan gør du
 

  • Fjern stilke fra dine tomater og skyl dem grundigt i vand.
  • Skold dit glas og låg med kogende vand for at undgå bakterier.
  • Bland sukker, eddike og vand og kom det i en gryde. Tænd for varmen og vent til det koger.
  • Prik huller i dine tomater med en gaffel eller lignende så din syltelage kan komme trænge ind i dine tomater.
  • Når din lage koger slukker du for varmen. Kom dine tomater i dit glas og begynd at øse med en ske din kogende lagde op i glasset stille og roligt. Når glasset er fyldt helt til toppen lukker du låget i med det samme.
  • Lad glasset køle ned og stil det et mørk gerne køligt sted.
  • Efter omkring 3 dage er dine grønne tomater klar til at spise.
Keyword syltning, tomat