Køb denne reklameplads
Køb denne reklameplads
Køb denne reklameplads

Som nævnt i mit tidligere indlæg, så laver jeg te af forskellige ting, men i år har jeg alt for lidt te til at komme igennem vinteren. Sidste år regnede jeg med at have nok, men blev godt nok overrasket over den mængde man skal bruge. Så tænker jeg lige vil dele lidt omkring det.

Jeg samlede sidste år 2 fulde indkøbsposer med brændenælde (før det var tørt) og allerede efter en måned var der ikke mere. Det giver virkelig en noget at tænke over og man kan godt forstå at te førhen var meget dyrt, i dag er det ikke så slemt fordi det hele går meget hurtigere, men tager alligevel tid og koster også noget.

Hvis du drikker te hver dag, lad os sige 5 kopper per dag og du skal bruge 1-2 gram tørrede blade per kop, så skal du bruge 5-10 gram tørrede blade per dag og hvis vi antager du skal bruge til 7 måneder før du kan begynde at samle noget ordenligt igen så er det: 210 dag af 10 gram = 2100 gram = 2,1 kg. Altså rigtig mange blade. Men lad os bare sige 2 kg fordi det er nemt. Så 2 kg PER urtete type du vil have, hvis du vil igennem en sæson.

Citronmelisse jeg har som min primære te i år, kan jeg her i slut juli ikke længere samle, der er ikke mere af det gode. Så frem til ca. april skal det jeg har holde.

Jeg kan sige at friske brændenælde som lige har fået kogende vand oversig og så til tørre er SUPER GODE. Elsker den smag de har og med en knivspids sukker er de bare endnu bedre.

Når du bruger din te og hvis du ikke har kilovis af blade, så sørg for at knuse dine blade så de fylder mindre og vej dine portioner eller brug noget der kun kan indeholde de der 1-2 gram, så du ikke bruger måske 5 gram per kop, for det går jo bare endnu hurtigere og så bare nyd at du har te du selv har lavet.

Hvad med tørretid

Te skal være tørt, du må ikke gemme våde blade i glas m.m. så rådner det. og her er mit største problem, pladsen til at tørre på. Det tager nemlig rigtig lang tid at tørre og jeg vil ikke bruge ovnen til at tørre min te (medmindre den allievel har været tændt, så restvarmen bruges til sådan noget. Jeg bruger bradepander som jeg stiller udenfor til at tørre på, og tager ind igen om aftenen. Jeg har normalt 2-3 igang på samme tid, men burde have 10 hvis jeg faktisk skal kunne tørre det jeg skal bruge i løbet af en vinter.

Opbevaring af teen tager også plads, selvfølgelig når det er knust fylder det ikke så meget. Men det tager alt sammen plads.

En kommentar til “Urtete produktion”

Skriv en kommentar