Så kom dagen – Planter, vand, plastik :O og gødning – Hydroponics!

I dag er en god dag. Jeg har endelig fået taget mig sammen til at købe et hydroponik kit og i dag kom det frem. Jeg fik sat det op for at teste det hele og første plante er sat.

Hvad er hydroponik?
Helt grundlæggende er hydroponik en metode man dyrker planter uden brug af jord. Altså i vand med gødning. Der er mange forskellige typer hydroponik, men den metode jeg har valgt at forsøge er det der hedder NFT (Nutrient film technique / Næringsfilmteknik ) og er simpelt forklaret en bakke med vand der løber stille igennem hvor planterne er plantet i bakkerne.


Hvorfor jeg har valgt hydroponik
Jeg har længe snakket om hydroponik og specielt da jeg havde akvarier (hvor man så kalder det akvaponi) men har aldrig kommet igang med det, fordi det er rimelig dyrt at starte. Men nu hvor vi er i gang med meget dyrkning og salg af planter i vejboden m.m. Så var det på tide at forsøge hydroponik så der i løbet af vinteren kan dyrkes noget grønt.

Jeg har regnet ud at jeg kan få høstet 5 gange inden den første høst til næste år kommer i gang og med det jeg har sat op betyder det at jeg kan få 180 salat hoveder i løbet af vinteren (eller hvad jeg nu planter).

Der er dog et problem med det her. Jeg har ikke nok til at levere til butikker og vejboden er ikke “aktiv” i løbet af vinteren, derfor planter jeg ikke salat hele vinteren. Hvad skal jeg dog med så meget salat 😀
Min plan er her i først vinter at teste hvad jeg kan få til at vokse. Så lidt salat, forskellige krydderurter og jordbær. Det er planen lige nu. Jeg har sat 1 salat i et af hullerne og så forsøger jeg at spire citronmelisse direkte i et af de andre huller, normalt spirer man ikke direkte i, men forsøger.

Skriv en kommentar