Opskrift: Svamperet med Ris

Opskrift: Svamperet med Ris

En nem opskrift på en svamperet der mætter godt og har et rimelig kalorietal. Retten er klar til spisning på 15 minutter og har et kalorie tal på 443.

Hvis man vil have kalorietallet ned kan man bruge kartoffel skåret ud i små stykker (ikke helt så små som ris). Det vil ændre kalorie tallet betydeligt og du kan få mere at spise (hvis du vælger at sætte antal gram af kartoffel op). Et skift fra ris til kartoffel giver retten et kalorietal på ca.: 296 kcal. og hvis du vil have 100 gram kartoffel i stedet (eller flere svampe), så er kalorie tallet lande på: 334 kcal.

Pyntegrønt

Mit valg af pyntegrønt er lige nu selleri og persille, da det er det jeg har fra mit hydroponik anlæg, men jeg vil anbefale brøndkarse hvis du skal ud og købe.

Ændringer til retten: 04-01-2021:

Jeg har valgt at tilføje HP sauce til retten, da jeg ikke synes engelsk sauce giver nok smag og ændret creme fraiche fra 3 tsk. til 4 tsk. Det har jeg gjort dels fordi jeg ikke kan nå at spise en hel bøttecreme fraiche inden den bliver dårlig med den lille mængde og samtidig for at få noget mere balance i smag og fylde.

Mængden af svampe er også sat ned fra 300 til 250 gram, da retten bliver for meget svamp, man fornemmer ikke rigtig andet end svampe og derfor kan det her balancere det lidt bedre.

Jeg justerer nok retten igen senere, da jeg forsøger at få så god en ret som overhoved muligt.

Svamperet med Ris

En nem svamperet med lavt kalorie indhold.
Tilb. tid 15 min
Ret Hovedret
Antal 1 1
Kalorier 443 kcal

Ingredienser
  

 • 250 gram Svampe 87 kcal
 • 50 gram Ris 187 kcal
 • 100 gram Løg 40 kcal
 • 4 tsk Creme fraiche 77 kcal
 • 2 tsk Engelsk sauce 26 kcal
 • 2 tsk HP sauce 26 kcal
 • Pyntegrønt
 • Krydderi efter eget valg

Sådan gør du
 

 • Start med at koge ris, imens du venter på de bliver klar, skal du blot hakke løg og svampe i ensartede stykker.
 • Steg løg til det hele har en fin gylden farve og svampe på en pande med krydderierne.
 • Tilsæt ris, cremefraiche, worcestershire sauce, pyntegrønt og rør rundt
Keyword ris, svampe

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering