Mindre ukrudt og rene jordbær

De fleste har jordbær til at vokse på jorden og som en effekt af dette, så ligger dens bær direkte på jord og derfor kan man ofte opleve at de er fulde af jord. Det er super irriterende, men der er en løsning som jeg har brugt for første gang i år.

Det jeg gør er at lægge græs omkring alle mine jordbær planter i et tykt lag, på denne måde vil alle jordbær ligge på græsset og ikke på jorden, så det er en fordel. Men der er flere årsager til at jeg gør det.

Når du klipper græs, så benyt opsamleren (hvis den har) på din plæneklipper og læg græsset ud til tørre. Eller riv alt græs sammen når det er tørt. Alt det græs lægger du så rundt om alle dine planter i et tykt lag, så dine jordbær ligger på det og samtidig vil enhver ukrudt have meget svært ved at vokse op. Det ukrudt der kommer igennem, vil sidde meget mere løst fordi den er vokset gennem græsset og derfor ikke er så langt nede i jorden som det normalt ville være. 

Jeg kunne også købe hø eller halm, til dette formål, ofte kan man faktisk få det gratis, men når man alligevel har græs, så kan det jo lige så godt blive brugt til noget fornuftigt.

Når det regner så samler græsset også noget vand, men det virker ikke til at være et problem, det holder bare fugten længere virker det til. Jeg kan måske frygte lidt at der kunne komme svamp af fugten, så det holder jeg meget øje med. 

En sidste ting jeg har oplevet er at græsset er varmt. Selvom det er helt tørt, så bliver det varmt nedenunder det og jorden er koldere. Så det isolerer også.

Til efteråret forventer jeg at samle af det græs igen og gemme til næste år, så jeg ikke skal klippe græs 10 gange for at få nok, men det kan være det viser sig at være en umulig opgave at samle det igen.

Skriv en kommentar