Min første have

Langt de fleste har en eller anden form for have. Mig inklusiv, og mange vil gerne udnytte deres have på en bedre måde. Det er her mit projekt “Min første have” begynder. En lyst til at få noget ud af den jord jeg har til rådighed og samtidig dele erfaringer med andre der skal i gang. Jeg kommer til at skrive om frøproduktion, dyrkning af forskellige planter, forbedring af jord, vanding, gødning og mange andre ting. Kedeligt håber jeg ikke det bliver 🙂 

Det er dog vigtigt at nævne at jeg ikke er helt ny i at lave en have, men det projekt jeg beskriver her er langt størrer end tidligere. Så selvom det hedder min første have, så er det mere for at kunne dele min erfaringer til din første have.

Hvem kan være med?

ALLE! Det er det gode ved det her. Jeg beskriver løsninger til små have (så dem med en altan kan være med) og dem med størrer løsninger og kommer til at skrive om professionel dyrkning også, da en kammerat er gået i gang med netop dette og forhåbentlig kan jeg indenfor kort tid også.. 

Formål for mig

Mit formål med en have er at få så meget som overhoved muligt at mit årlige forbrug af grøntsager og frugter. Det er dog ikke noget der sker på 1 år, så det kommer til at være en længere process. udgifterne skal også være så lave som overhoved mulig, for hvis man har ubegrænset midler, så kan man bare købe sig til at alt. 

Jeg håber på at om et par år jeg kan enten have alt det jeg skal bruge selv, eller tjene så meget på salg at jeg kan købe det jeg mangler og derved være selvforsynende. Det kræver dog mere end bare en god planlægning af min have. Det kræver et ordentligt stykke jord, som jeg leder efter. 

Udover et godt stykke jord, er håbet at denne grund jeg leder efter også har noget skov og meget gerne en brønd eller på anden måde vand. Men det må tiden vise om det kan lykkes at finde netop dette.

Fordi jeg har planer om salg til forbrugere så skal jeg registreres hos fødevarestyrelsen og denne del vil jeg beskrive også, da det er noget af det mest komplicerede der findes og der er mange regler. Jeg har tidligere haft fødevarevirksomhed, så jeg kender en del til de ting man skal igennem. Men det er længe siden.

Skriv en kommentar