Jordbær til 2022

Jordbær sæsonen 2021 er meget tæt på slut. Vi har næsten ingenting tilbage og de er stadig grønne om de bliver til noget ved jeg ikke. Sidste år havde vi en underlig oplevelse med vores jordbær, som en lokal avler også oplevede. En del af vores jordbær blev aldrig mere end grønne, selvom vejret var fint nok. De sad der bare indtil de blev spist af fugle. Nå men tilbage til emnet… 2022 jordbær.

Vi er i gang med at tage jordbær stiklinger til næste år og faktisk skal alle vores planter skiftes ud, hvis der er nok udløbere, men det tror jeg.

Årsagen er at høsten ikke var helt så god som den burde have været og det skyldes at vi havde glemt hvornår planterne var fra… Så i stedet for at de var 1-2 år og enkelte 3 år, så er det faktisk fleste 3 år. Det er måske også derfor der kommer så mange udløbere i år, for det er vildt så mange der kommer på hver plante.

Forventningerne til høsten næsten år er så ca. det samme som i år, fordi planterne så vil være nye men vi forsøger også noget nyt. Vi fjerner 1 række planter og imellem hver række planter vi så flere planter. Så antallet vi kommer op på vil være omkring 85 planter, hvor vi nu har omkring 50. Oprindeligt ville vi op på 150 planter, men den ide er vi gået fra.. Men mere om det senere når vi arbejder videre med årsagen til dette skift.

Skriv en kommentar