Hvilken webhost skal du vælge…

Hvilken webhost skal du vælge…

Hvilken webhost skal du vælge…

Jeg bliver ofte spurgt om hvilken webhost en folk skal vælge. Det er et spørgsmål som er svært at svare på, både for mig men også for alle andre, når man ikke kender kundens behov. Her er bare nogle af de ting man skal tage med i tankerne når man vælger en webhost.

  • Hvor meget trafik har siden nu
  • Hvor meget trafik får den i fremtiden
  • Skal webhosten understøtte PHP eller ASP
  • En eller flere databaser
  • Hvor mange mail adresser har du behov for
  • Hvor meget plads har du behov for
  • Skal det være delt webhotel, vps eller dedikeret server?

Udover disse ting så kommer ting som backup, SSL, kunderservice, hvilket kontrolpanel der er tilgængeligt m.m.

Forvirret? Det kan jeg godt forstå, det er meget at tage stilling til og når jeg får spørgsmålet om hvilken webhost man skal vælge, så er det en umulig opgave at løse godt uden at kende alle de der ting. Nu kender jeg mange af mine kunder godt, så kender nogle af svarene på de ting, men der er også kunder jeg ikke kender behovet hos og personer som ikke er kunder. I de tilfælde spørger jeg ind til de behov der er hos kunden og sammen med kunden finder frem til nogen der kan hoste deres hjemmeside til en fornuftig pris.

Hvis kunden allerede har en hjemmeside eller kommer med spørgsmål “Er denne webhost god?”, så har de på det tidspunkt enten allerede en webhost eller de har nogen de godt vil bruge (eller tror de vil). Så når de skal finde en ny webhost eller egentlig bare vil vide om den de har i tankerne kan bruges, så vil svaret ofte være at de skal blive hvor de er eller at jeg ikke fraråder en bestemt webhost, men mine erfaringer med den specifikke webhost er …. hvad de nu end er…

Når jeg siger en kunde ikke skal skifte, så kan det være at det er fordi den webhost de allerede har måske er god nok, men de bare ikke betaler nok, så en anbefaling vil være at prøve en opgradering af deres webhotel til måske en VPS.

Er problemerne kunderne oplever kundeservicen eller andet som ikke bare kan rettes med en opgradering, så vil jeg anbefale webhost skift, hvor vi så i fællesskab finder hvem der kan bruges.

Men hvem skal du så vælge

Du skal ikke vælge den absolut billigste webhost du kan finde, du skal finde en som har været på markedet i flere år og som du NEMT kan finde andre der benytter sig af. High end webhosts kan det være en smule sværere at finde nogle af deres kunder, men der skal du så kigge på de større sider som ikke kan nøjes med billige løsninger og se hvem de benytter sig af.

Hvilken webhost bruger dicm.dk

Til backup løsninger benyttes der to forskellige udbydere, som jeg ikke vil nævne her. Hjemmesiden og app’s er lige for tiden hostet hos Unoeuro fordelt på 4 webhoteller.

Men hov.. Jeg skrev du ikke skulle vælge den absolut billigste man kan finde. Det sandt, det skal du ikke. Unoeuro er en af de billigere webhosts, men når jeg siger billigste så tænker jeg på dem til under 10 kroner som ofte har “fri plads, fri båndbredde, fri af alt muligt og lidt for fantastiske ting. Det er intet som hedder fri eller ubegrænset trafik, der er altid en grænse.

Hos Unoeuro har jeg flere webhoteller for at have det jeg skal bruge og opgraderet mail plads samt SSL beskyttelser på forskellige adresser. Så jeg benytter ikke deres billigste løsning og jeg forventer at indenfor et år vil jeg være skiftet til deres VPS løsning + webhoteller, fordi jeg vokser ud af deres løsninger. Selv hvis jeg bare havde et  enkelt webhotel, så er Unoeuro ikke en af de webhost som er for billige. Deres setup fungerer til de fleste i starten og man har mulighed for opgraderinger, så de kan bruges et stykke tid.

Du skal vælge en webhost du er tryg ved og som er til at arbejde med (og som din programmør kan arbejde med), et god ide er at spørge om noget teknisk til supporten og se hvilket svar du får tilbage, så kan du se om det svar du får er noget vrøvl eller om de ved hvad de laver. En endnu bedre måde at se om en webhost er god, er ved at prøve dem. Opret et domæne og benyt dem i et stykke tid.

2017-05-13T21:29:55+00:00

Skriv en kommentar

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk