Køb denne reklameplads
Køb denne reklameplads
Køb denne reklameplads

Hassel

Hasselbusken der kan blive mange meter høje, helt op til omkring 12 meter for en fuludvokset busk. Busken er meget let at kenkende, da busken er med flere stammer der ikke er ret tykke samt alle går fra jorden og op, ikke som et træ hvor der er sidegrene. I september måned er den ekstra nem at kende fordi den har frugter samt små aflange hanrakler på grene eller små røde hunblomster, som dog kan være meget svære at få øje på.

Frugten fra busken kan man plukke fra start / midt september til start oktober og er 1,5 til 2,5 cm store og er af typen nød, dvs. at man skal fjerne skallen før man kommer ind til den gode spiselige nød.

Anvendelse af hassel

Selve busken kan plantes som læhegn eller hasslekæppe (velegnet til hegn, snobrød pinde, espalierer til bønner m.m.). Busken bør beskæres en gang imellem for at sikre at den vokser godt, hvor man så får de fine kæppe man kan bruge.

Indtil en busk beskæres, så kan man også høste nødderne fra busken. Nødderne er nok mest kendt for at være hvoed ingrediensen i Nutella, men bruges også til bagværk, mysli m.m.

Skal man samle hasselnødder er det bedste tidspunkt midt til slut september hvorefter man lader dem ligge til tørre i en måneds tid.

Dyr og hassel

Mange dyr spiser hasselnødderne. Her kan blandt andet nævnes egern som er kendt for netop at samle hasselnødderne og gemmes dem til vinteren.

Skriv en kommentar