Køb denne reklameplads
Køb denne reklameplads
Køb denne reklameplads

Gul Bævresvamp (Tremella mesenterica)

Gul bævresvamp er en svamp man nemmere finder i de koldere måneder og kan faktisk spises, derfor er den med her i kategorien “Det vilde Bornholm”.

Mange spiser ikke denne svamp på grund af den ingen smag har (eller i hvert fald næsten ingen smag), men personligt anser jeg den ikke for uspiselig af den årsag, den er bare pynt eller fyldt i stedet.

Svampen vokser på døde træer generelt hele året, dog finder jeg dem oftest i de koldere måneder, hvor den også er betydeligt nemmere at se, fordi der ikke er blade på træerne omkring den.

Man finder ikke mange af Gul bævresvamp på samme sted, så forvent ikke at blive mæt af at samle netop denne svamp.

Gul bævresvamp er nemmest at plukke når den er hård (tørt vejr), da den kan skæres pænt af, når den er helt våd og som gele går den nemt i stykker. Men lad ikke det stoppe dig i at plukke den selvom vejret er vådt.

Gul Bævresvamp farve og struktur

Svampen bliver op til ca. 5 cm og har en kraftig gul / orange farve, men når den er mere tør vil den være mere mørk. Formen på svampen er udefinerbar, hvilet gør den meget nemt at kende.

Gul bævresvamp er ved berøring enten blød og “ulækker” som en vandmand eller lidt mere fast som gele, det afhænger af dens alder og vejret.

Hvordan lugter og smager en Gul bævresvamp

Gul Bævresvamp har ikke nogen lugt og smager en smule af mel.

Gul bævresvamp forvekslinger

Der er 1 svamp den ligner meget, men den er ikke fundet i Danmark ( Naematelia aurantia ) og derfor er der ingen danske forvekslinger (endnu).

Tilberedning af Gul bævresvamp

Gul bævresvamp kan spises og kan derfor bruges i forskellige retter. Primært benyttes den til supper, hvor den puttes i suppen kort tid før den er klar, så den ikke bliver kogt. Vælger man at stege den, så skal man også være forsigtig da dens struktur ikke holder til dette, men kan være noget pænt pynt på en ostemad, da konsistensen minder meget om marmelade efter en tur på panden og derefter hakket fint.

Tørre Gul bævresvamp

Svampen kan tørres, men tager meget lang tid på grund af det store indhold af vand.

Skriv en kommentar