Gratis frugt og nødder derhjemme og i naturen

Gratis frugt og nødder derhjemme og i naturen

Intet er gratis siges der, men i det her tilfælde er det faktisk gratis. Frugt og masser af det. Faktisk lige så meget du kan spise. Mit tip her er ikke nyt og du kender det sikkert, men hvis du ikke gør så kan du godt glæde dig til at spise æbler, pærer, kirsebær, blommer, blåbær, slåen, tjørnebær, rønnebær, jordbær og hasselnødder. Der er mange typer frugt du helt gratis kan få fat i og spise mange steder rundt i landet.

Der er forskellige sæson for det hele og noget er meget for sent nu, men æble, pære, nødder er lige nu du skal i gang med at fylde frugtskålen udover selvfølgelig også svampe.

Alt du skal gøre er at hente dem i naturen på offentligt ejede arealer. Igennem august måned har jeg eksempelvis hentet pærer på nogle træer som står 5 km fra hvor jeg bor og jeg har ikke købt en eneste pære hele måneden. Det har sparet mig for 100-200 kroner denne måned kun på 1 frugt.

September måned fortsætter jeg med det og samtidig henter jeg æbler slut på måneden (de er ikke gode nok endnu til det formål jeg / vi har med dem), hvis der er flere, da det desværre ser ud til at der er nogen som plukker æblerne til produktions formål, da flere træer allerede nu slut august er tømt for æbler og der ligger kun ganske få på jorden.

Inden du går i gang med at plukke alt du finder, så skal du lige sætte dig ind i reglerne om at sanke, som det hedder når man henter i naturen. At man må plukke i naturen er en gammel lov (Jyske Lov fra 1241) og der beskrives det at man må plukke det man kan have i sin hat ( én hat per dag ) og at man må plukke hvor man ikke betræder anden mands ejendom. Den sidste del her er vigtigt, for hvis du står udenfor en have og et frugttræ hælder ud på vejen, så må du plukke det du kan spise på vejen (du må ikke tage med dig) og du må ikke skade træer når du gør det.

Der hvor du må tage med dig er offentlige arealer og det kan nogle gange være svært at vide hvornår man er på offentligt areal og hvornår man ikke er, her hvor jeg bor på Bornholm er der mange græsarealer med træer på og det kan være svære at vide hvem ejeren er. Der kan man heldigvis bruge hjemmesiden www.ois.dk til at tjekke hvem der ejer et stykke jord, og derved vide om man må plukke.

Skriv en kommentar