Svampe

Svampe

Svampe er et af de emner som man altid skal være forsigtig med og inden du går ud i naturen på Bornholm (eller andre steder) og samler svampe for at spise, så skal du vide hvad du laver. At lære hvilke svampe du kan samle og spise tager mange år og er en færdighed du skal vedligeholde, men der er nogen du sikkert kan samle og spise uden at bruge flere år på at lære dem.

Dit første år som svampe samler, skal du kun se på meget få antal svampe, år to samler du de samme og ser de mange forskelle der er imellem to af samme svampe og måske tilføje et par ekstra du vil forsøge dig med.

Mit eget første år som svampe samler, var så kedeligt at jeg ikke engang samlede champignon fordi jeg var usikker på forvekslingerne mellem champignon og giftige fluesvampe (læs mere i afsnittetbøger).

Svampe bøger

Jeg er ked af at sige det, men du kommer til at bruge en del penge på bøger. Jeg har mange svampe bøger efterhånden og mange af dem har store fejl i forbindelse med forvekslinger og en af dem er faktisk så dårlig at jeg som nybegynder blev i tvivl om en simpel champignon fordi den beskrev at de kunne forveksles med fluesvampe, men beskrev ikke fluesvampen så jeg stod med en “viden” uden at kunne bekræfte det.

Så det du skal gøre er at købe nogle af de gode bøger og købe flere af dem så du kan sammenligne hvad der står i dem om de forskellige svampe. Det skal du gøre fordi nogle svampe er meget nemme at identificere hvis man skærer i dem, og nogle bøger beskriver ikke engang det om en svamp men går mere i dybden omkring voksested og udseende men har så overset det nemme at få med.

Her er de bøger jeg selv har fået anbefale at dygtige svampe samlere:

Ansvarsfraskrivelse

Læ siden ansvarsfraskrivelse.