Citronmelisse frø og te

Citronmelisse frø og te

Efter en lang tørretid er mine frø fra cintromelisse endelig klar. Den 21 juli høstede jeg resterne af citronmelissen ved at klippe dem og fik dem skyllet for insekter hvorefter de har ligget til tørre indtil for et par dage siden.

Under tørre processen er mange af de små frø faldet ud og ned på bakken de lå i. Resterne har jeg trukket bladene af stilken og rodet rundt indtil jeg fik nok frø ud. Jeg har så siet frø ud med forskellige størrelse sier indtil jeg har fået en meget ren frø mængde, som er god nok til at jeg kan se hvert enkelt frø og ikke bare enkelte imellem en masse blade.

De blade jeg fik tilbage er blevet til te. 85 gram tørret blade fra de 3 planter på billedet. Hvilket desværre er langt fra de 2100 gram som jeg nævner om i mit indlæg med urtete produktion.

Her kan du se de rensede frø efter de mange ture gennem en si og til sidst en tur igennem et specielt bygget apparat (af mangel på bedre ord) der kan rense en blanding af frø og blade til det der er på billedet. Denne maskine / apparat forsøger jeg at lave til en mere brugbar ting som jeg kan beskrive. Det bliver dog ikke foreløbig, da det stadig er frø der skal høstes fra andre ting.

Mængden af frø fra de 3 planter giver nok til 50 nye planter hvor det er mange små planter i og det er det de skal blive til næste år. Nye planter som skal sælges i vejboden og til nye “moder planter” som jeg skal bruge til te. Jeg skal jo bruge omkring 10 store for at kunne få de 2.1 kg jeg skal bruge.

Skriv en kommentar