Ærtesmoothie… Med kun ærte skaller.. IKKE EN OPSKRIFT

Ærtesmoothie… Med kun ærte skaller.. IKKE EN OPSKRIFT

Dagens ærte høst spiste jeg selv, men jeg spiser normalt alle skallerne fra ærter, uanset om det er almindelige ærter eller sukkerærter. De almindelige ærter er en smule mere bitre end sukkerærter og har en tyk skal på indersiden som ikke er ret behagelig at spise, så jeg folder dem og tager den inderste skal af.

I dag valgte jeg dog at spise dem normalt og tænkte jeg må kunne bruge skallerne til noget. Jeg har ingen dyr der kan spise det (Katten gider ikke ;D) og kompostere det synes jeg er spild, for jeg spiser det jo normalt. Så min ide var som du 100% sikkert har set i titlen, at lave en smoothie.

Jeg rensede lige skallerne og så op i blenderen, en smule vand og så blænde i et par minutter. Igennem en si og op i et glas. Det var ca aprocessen.

Ud af 250 gram ærter (med indhold) fik jeg et lille glas med saft fra skallerne.

MEN MEN MEN

Det smagte forfængeligt, alt det bitre fra de almindelige ærter er for meget når det laves som en smoothie. Man kan nok tilføje sukker for at få den bedre, men det vil jeg ikke. Så jeg kan ikke anbefale at lave smoothie kun af skaller. Med indhold kunne det være interessant at prøve igen.

Jeg er sikker på at med lidt mix, så er det helt fantastisk, måske ikke til at drikke, men som en del af pynt på maden eller fyld i en gryderet er det sikker helt perfekt.

Skriv en kommentar