Æbletræet er blevet beskåret

I dag har jeg beskåret mit æbletræ. Et æbletræ som ikke har givet et eneste æble siden det blev fældet. Træet blev fældet for 6 år siden da jeg købte huset. Det blev fældet fordi der var sygdom i det og alle dens æbler var dårlige pga. denne syge, men er efterfølgende kommet nye skud som så er blevet til en form for busk og denne busk ser ikke ud til at være syg, men der er ingen æbler eller blomster.

Fordi der ingen æbler kommer, så har jeg valgt at beskære træets nederste grene, så den næste år har bedre vilkår for at sætte blomster. Denne beskæring gør det også betydeligt nemmere at klippe græs rundt om det, da de grene jeg har fjernet var i vejen for det. 

Normalt beskærer man efter den kraftige vækst der sker i løbet af sommeren, men da træet alligevel ikke skal bruge energi til æblerne, så valgte jeg at gøre det i dag. 

Skulle træet gå ud af denne behandling, så er det helt fint, da det alligevel ikke giver æbler og vil blive fjernet (igen) hvis det ikke sker. 

Skriv en kommentar