2 ting du aldrig skal lade din designer eller programmør ændre ved din hjemmeside

2 ting du aldrig skal lade din designer eller programmør ændre ved din hjemmeside

2 ting du aldrig skal lade din designer eller programmør ændre ved din hjemmeside

Nogen elsker det og andre hader det, sådan er det med meget og det her jeg vil fortælle lidt om er en ting jeg selv hader utrolig meget. Som med alt anden indenfor web, så er der lige så mange holdninger som der er løsninger på ting.

I den sidste uge har jeg stødt ind på 2 ting som jeg selv ikke vil lave om på og som der er flere jeg har arbejdet sammen med har ville ændre. Når teknologien og metoden det gøres på bliver anderledes, så er jeg helt med på at det giver mening at ændre, nogle gange.

Men hvad er det så?

  1. Scroll baren i højre side
  2. Input felter af typen select

Nice Sroll

For at starte med scroll bar tingen, så er det utrolig populært at lave om på den. Eksempelvis så kan man lave at den har en “nice scroll”, så den er mere flydende og scroller stille ned af siden i stedet for den almindelige mekaniske scroll. Farveskift og andre ting er også populært.

Problemet med en “nice scroll” er at det ikke virker ordenligt. Nogle ældre pc’er kan faktisk ikke engang håndtere det, fordi det er så krævende for browseren at have sådan en scroll at man i stedet for hakker rundt på siden, hvor man normalt ville se siden som man skal.

En anden årsag til nice scroll ikke bør benyttes ( efter min mening ) er at mus3 (miderste muse knap) ofte ikke virker og når man som mig bruger mus3 hele tiden og jeg så skal til at bruge mit scroll wheel, så er jeg væk fra den side med det samme. Generelt er jeg væk fra alle sider der har lavet om på deres scrollbar.

At scrolle med en nice scroll tager også længere tid, ikke mange milisekunder, men det tager dog længere tid og det er tid som er unødvendig at bruge for ens besøgende.

Fordi mus3 i mit tilfælde ikke virker på mange ( ikke alle ) sider som bruger nice scroll, så fortæller websidens ejer “mig” at han / hun er ligeglad med om jeg bruger en lækker og ergonomisk mus med lækre knapper for at gøre min hverdag nemmere, han vil have en nice scroll og så skal jeg bare bruge den type mus som han vil have.

For en hjemmeside ejer er der alternativ til nice scroll og det er ved at lave et klik link med nice scroll, så når man eksempelvis klikker på et menu punkt at den så scroll pænt ned i stedet for at hoppe ned, det fungere bedre og man bestemmer ikke over sine besøgendes adfærd.

Input select styling

En anden ting jeg for nyligt har oplevet oftere, er ideen med at ændre i input select. Du ved de der hvor du klikker og så vælge forskellige muligheder i en form for popup. Problemerne med disse opstår ikke når man vælger at gøre dem pænere, men problemet opstår når man vælger at ændre måden de virker på. Eksempelvis ved at ændre det fra en liste der kører nedunder, så til at lave det om til en popup boks, som man kender det fra mobil telefoner. Hvis man vil have en popup boks, skal man lave en og ikke bruge en select input. Man piller ved browser funtkioner som man ikke skal røre ved.

Konsekvens af at ændre disse ting

Du kan faktisk miste indtægt ved at lave de ændringer, årsagen er netop at den browser og mus en bruger vælger at bruge er deres valg og ikke hjemmeside ejerens, derfor skal man ikke styre hvad de kan og ikke kan og hvordan det ser ud, hvis det ikke har noget med hjemmesiden at gøre. Når jeg eksempelvis kommer ind på en side som har en nice scroll, hvis jeg ikke kan undgå at være på den side, så bliver jeg på den, men kan jeg undgå det. Så er jeg væk og køber andetsted ( min browser og min mus, ikke hjemmeside ejerens ) og jeg ved andre har det på samme måde.

Hjemmesiden er det som er indenfor kanten af scrollbaren og alle elementer (select, input, checkbox, radio button) er alt sammen i browseren fra starte og deres måde at opføre sig på skal man ikke pille ved.

 

Hvad jeg forsøger at sige her er:

Stop med at pille ved dine brugeres browser og mus opsætning

2017-05-13T21:24:54+00:00

Skriv en kommentar

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk