Er min WordPress side blevet hacket?

Din hjemmeside er blevet hacket, hvis du pludselig begynder at se reklamer for produkter du ikke har noget med at gøre. Ofte vil disse reklamer ikke matche din side, så måske er de skrevet med samme farve bogstaver som din hjemmesides baggrund. Derfor kan du måske ikke se de uønskede reklamer med det blotte øje, men det kan søgemaskinerne. Du kan søge på ”site:dinhjemmeside.dk” på Google. Du skal selvfølgelig erstatte dinhjemmeside.dk med navnet på din egen hjemmeside. Hvis du i søgeresultatet ser sider med indhold, som du ikke genkender, er din hjemmeside sandsynligvis blevet hacket. Vær desuden opmærksom på tilbagemeldinger fra dine læsere og din hostingudbyder.

Hvad skal du gøre, hvis din WordPress er blevet hacket?

Først og fremmest skal du agere hurtigt, hvis din WordPress blog er blevet hacket, eller hvis du har fået virus på serveren. Jo længere tid der går, jo større kan skaderne ende med at blive. Du kan selv gå i gang med at rense din WordPress hjemmeside, men hvis du ikke har indgående kendskab til, hvordan du skal gøre det, kan det være meget svært eller umuligt for dig at fjerne al virus og skadelig kode helt.

Hvordan hjælper vi dig med en hacket WordPress side?

Når du kontakter os med dit problem, går vi straks i gang med at rense din WordPress blog. Vi har prøvet det mange gange før, så vi ved nøjagtigt, hvad vi skal kigge efter. Vores standardprocedure består af en række trin, der skal sikre, at vi rent faktisk har renset din side effektivt og ikke overset noget. Vi laver blandt andet en kopi af hele din hjemmeside, hvorpå vi søger i databasen efter sider, som ikke burde være der. Vi søger også efter skadelig kode, der er lagt ind af hackere, og vi tjekker, hvilke plugins og temaer, der er anvendt, og om de er inficeret.

Hvorfor er min hjemmeside blevet hacket?

WordPress er en meget populær platform over hele verden, og derfor er den også et oplagt mål for hackere, som ønsker at få kontrol over din hjemmeside. Hackere går sjældent specifikt efter en bestemt hjemmeside, men de benytter sig af eventuelle sikkerhedshuller i bredt anvendte plugins eller temaer. Hvis du anvender en plugin eller et tema med et sikkerhedsproblem, åbner du en dør for hackerne, og konsekvenserne kan være alvorlige. Du risikerer at miste din placering på søgemaskinerne, og folk kan muligvis ikke finde din side, eller de får en advarsel om, at din side er usikker. Som du ved, tager det lang tid at opbygge en succesfuld hjemmeside, men det kan ødelægges meget hurtigt, hvis din WordPress hjemmeside bliver hacket.

Rensning og forbedring af sikkerheden

Ved at vælge den udvidede løsning får du udover den beskrevne rensning også en forbedring af sikkerheden. Vi går nemlig ind og henter de plugins, som du har installeret, og erstatter de inficerede filer med helt rene versioner. Vi tjekker naturligvis din side flere gange, inden vi afslutter arbejdet, så vi er helt sikre på, at al virus og skadelig kode er fjernet.

Manuel rensning

Selvom der findes automatiske programmer, der er i stand til at søge efter skadelig kode, kræves der alligevel manuel rensning af de inficerede filer. De automatiske programmer finder, men fjerner ikke skadelig kode. Det gør vi manuelt, så vi er sikre på, at kun uønsket kode fjernes, og at det fjernes helt. På den måde er der større sandsynlighed for, at du får din hjemmeside igen uden at miste data.

Kontakt med det samme

Navn (krævet)

E-mail (krævet)

Domæner det drejer sig om (hvis nødvendigt)

Besked

Priser

Da vi arbejder på timebasis er det ikke muligt at give fast pris på denne type opgaver, men næsten alle sider er renset og klar til brug efter kun to timers arbejde.

Nyttige links

https://dicm.dk/wordpress-serviceaftale/

https://support.google.com/webmasters/?hl=da#topic=2365140